Web Analytics Made Easy - Statcounter

آمریکا صد سال پیش شاهد یکی از خونین‌ترین حوادث نژادی بود که در جریان آن صدها سیاه‌پوست قتل عام شده و حاصل دهه‌ها رفاه‌ و شکوفایی سیاه‌پوستان و میلیون‌ها دلار ثروت حاصل از کار سخت، ظرف چند ساعت بر باد رفت. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، صد سال پیش روز 31 می 1921، قتل عامی در ایالت «اکلاهاما» اتفاق افتاد که به «قتل عام تولسا» معروف شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولسا در واقع نام یکی از شهرهای ایالت اکلاهاما است که اکثر آن را سیاه پوستان تشکیل می‌دهند.

جرقه این فاجعه نژادی از برخورد در یک آسانسور آغاز شد. تولسا در آن هنگام به یکی از پرجمعیت ترین و ثروتمندترین شهرهای آمریکا تبدیل شده بود. این شهر به گونه‌ای شکل گرفته بود که سیاه پوستان ثروتمند در شهر و سفید پوستان با بضاعت مالی کم در حاشیه این شهر زندگی می‌کردند. این موفقیت جامعه سیاه‌پوست سبب خشم و دشمنی برخی از سفیدپوستان تولسا شده بود.

 

 

تنش میان دو نژاد در این منطقه پس از حادثه آسانسور میان یک دختر سفیدپوست 17 ساله به نام سارا پیج و یک مرد 19 ساله به نام دیک رولند به اوج رسید.  پیج به عنوان اپراتور آسانسور مشغول به کار بود و رولند تقریبا هر روز از آسانسور استفاده می‌کرد. جرقه این تنش پس از بسته شدن درهای آسانسور زده شد؛ زمانی که سارا پیج و دیک رولند چند لحظه در آسانسور تنها بودند. پس از چند لحظه صدای فریادی به گوش رسید.  

پس از باز شدن درهای آسانسور، رولند فرار کرد اما به سرعت دستگیر شد و پیج ادعا کرد که رولند به او حمله ور شده است. در حالیکه برخی دیگر بر این باور بودند که به دلیل تکان‌های آسانسور، رولند سکندری خورده و به همین دلیل بازوی پیج را گرفته بود و پیج هرگز بر ادعاهای خود پافشاری نمی‌کرد، مقامات ایالتی این کار را کردند و در نهایت تا پایان روز، شایعه تجاوز جنسی رولند علیه پیج دست به دست شد. همین امر بهانه‌ای برای اوباش مسلح سفیدپوست گرین وود شد تا طوفانی به راه‌اندازند.  

در تاریخ 31 ماه مه (11 خرداد)، جمعی از مردان سیاه پوست و سفیدپوست در محلی که دادگاه رولند برگزار می‌شد با یکدیگر روبرو شدند و با شلیک نخستین گلوله، جهنمی بپا شد.  

طبق اعلام انجمن و موزه تاریخی تولسا، شمار بسیاری از آمریکایی‌های آفریقایی تبار از منطقه گرین وود عقب نشینی کردند، اما صبح زود روز بعد، یک گروه سفیدپوست شروع به غارت و سوزاندن مشاغل در گرین وود کرد.  ظرف تنها 24 ساعت، 35 بلوک مربع (نزدیک به 53 خیابان و حدود 4 و نیم مایل) آتش گرفت و بیش از 1200 خانه ویران شد. بنا به گفته انجمن و موزه تاریخی تولسا، گزارشگران آن زمان معتقد هستند که تعداد کشته شدگان این حادثه 36 نفر بوده است، اما مورخان اکنون بر این باورند که دستکم 300 نفر در این حادثه دلخراش جان خود را از دست دادند.  

در پایان خشونت‌ها، بلک وال استریت تجزیه شده بود. تصاویر این فاجعه، ساکنان مرده سیاهپوستانی را نشان می‌داد که اجسادشان در خیابان‌ها رها شده بود. اما اثری از این حادثه در کتب تاریخی دیده نمی‌شود.  

«جیمز لنکفورد» سناتور آمریکا از ایالت اوکلاهوما در سال 2018 به سی ان ان گفت: مدارس اوکلاهوما در مورد آن صحبت نمی‌کردند. روزنامه‌ها هم هیچ اطلاعاتی درباره قتل عام نژادپرستانه تولسا ننوشتند. این فاجعه کاملا نادیده گرفته شد و درواقع قتل عام تولسا یکی از فجایع وحشتناکی بود که همه می‌خواستند آن را به فراموشی بسپارند. 

«وال استریت سیاه‌» که روزگاری مایه شهرت شهر بود، هرگز نتوانست دوباره به دوران اوج اقتصادی خود بازگردد. دریزن هیت، از مسئولان برنامه آمریکا در دیدبان حقوق بشر و نویسنده گزارش 66 صفحه‌ای درباره جزئیات جبران خسارت، گفت:‌«حاصل دهه‌ها رفاه‌ و شکوفایی سیاه‌پوستان و میلیون‌ها دلار ثروت حاصل از کار سخت، ظرف چند ساعت بر باد رفت و هیچکس، هرگز در این میان مسئول دانسته نشده و هیچ غرامتی تا به حال پرداخته نشده است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیاه پوستان قتل عام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۱۲۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف سرنخ‌های جدیدی درباره شکل‌گیری اولین سیاه‌چاله‌های جهان

مشاهده نور ستاره‌های گریزان در اطراف برخی از نخستین اختروش‌ها، سرنخ‌های جدیدی را درباره شکل‌گیری اولین سیاه‌چاله‌های جهان در اختیار ستاره‌شناسان دانشگاه «ام‌آی‌تی» قرار داده است.

به گزارش ایسنا، ستاره‌شناسان دانشگاه «ام‌آی‌تی»(MIT) نور ستاره‌های گریزان را در اطراف برخی از نخستین اختروش‌های جهان مشاهده کرده‌اند. این سیگنال‌های دور که به دوران کودکی جهان بازمی‌گردند، سرنخ‌هایی را درباره چگونگی تکامل یافتن اولین سیاه‌چاله‌ها و کهکشان‌ها آشکار می‌کنند.

به نقل از ساینمگ، اختروش‌ها مراکز فروزان کهکشان‌های فعال به شمار می‌روند که در هسته خود میزبان یک سیاه‌چاله کلان‌جرم سیری‌ناپذیر هستند. بیشتر کهکشان‌ها میزبان یک سیاه‌چاله مرکزی هستند که ممکن است گهگاه از گازها و بقایای ستاره‌ای استفاده کنند و در حین چرخش مواد به سمت سیاه‌چاله، انفجار کوتاهی از نور را به شکل یک حلقه‌ درخشان به وجود بیاورند.

در مقابل، اختروش‌ها می‌توانند مقادیر بسیار زیادی از ماده را در بازه‌های زمانی بسیار طولانی‌تری مصرف کنند و یک حلقه‌ بسیار درخشان را به وجود بیاورند. در واقع، اختروش‌ها از درخشان‌ترین اجرام جهان هستند.

از آنجا که اختروش‌ها بسیار درخشان هستند، بیشتر از بقیه کهکشان محل سکونت خود می‌درخشند اما پژوهشگران ام‌آی‌تی برای اولین بار توانستند نور بسیار ضعیف‌تر ستاره‌ها را در کهکشان‌های میزبان سه اختروش باستانی مشاهده کنند.

پژوهشگران براساس این نور ستاره‌ای گریزان، جرم هر کهکشان میزبان را در مقایسه با جرم سیاه‌چاله مرکزی آن تخمین زدند. آنها دریافتند که برای این اختروش‌ها، سیاه‌چاله‌های مرکزی نسبت به کهکشان‌های میزبان، در مقایسه با همتایان جدید خود بسیار پرجرم‌تر هستند.

این پژوهش ممکن است نشان دهد که اولین سیاه‌چاله‌های کلان‌جرم به رغم داشتن زمان نسبتا کوتاهی برای رشد یافتن در کیهان، چگونه بسیار پرجرم شدند.

«مینگهائو یوئه»(Minghao Yue) پژوهشگر «موسسه کاولی»(Kavli Institute) در دانشگاه ام‌آی‌تی گفت: پس از به وجود آمدن جهان، سیاه‌چاله‌های کوچکی وجود داشتند که مواد کیهانی را مصرف کردند و در مدت زمان بسیار کوتاهی توانستند رشد کنند. یکی از پرسش‌های بزرگ این است که بفهمیم چگونه سیاه‌چاله‌ها می‌توانند تا این اندازه بزرگ شوند و با این سرعت رشد کنند.

«آنا کریستینا ایلرز»(Anna-Christina Eilers) استادیار فیزیک دانشگاه ام‌آی‌تی گفت: این سیاه‌چاله‌ها میلیاردها برابر بزرگ‌تر از خورشید هستند. نتایج ما حاکی از آن است که در اوایل جهان، سیاه‌چاله‌های کلان‌جرم ممکن است پیش از کهکشان‌های میزبان جرم خود را به دست آورده باشند.

ایلرز توضیح داد: به نظر می‌رسد سیاه‌چاله‌های جهان اولیه سریع‌تر از کهکشان‌های میزبان خود رشد کرده‌اند. این شواهد آزمایشی نشان می‌دهند که شاید سیاه‌چاله اولیه در آن زمان بزرگ‌تر بوده باشد.

یوئه گفت: احتمالا مکانیسمی باعث شده است که یک سیاه‌چاله زودتر از کهکشان میزبان در آن میلیارد سال اول جرم خود را به دست آورده باشد. این اولین مدرکی است که در رابطه با این موضوع می‌بینیم.

این پژوهش در «Astrophysical Journal» به چاپ رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گربه سیاه یزدانی به المپیک می‌رود؟
  • طرز تهیه دمی گوجه به سبک ترکیه‌ای (فیلم)
  • جریمه۱۵ میلیارد ریالی فروشنده تجهیزات تقلبی آسانسور در کرمانشاه
  • پایان فرصت دولت بایدن برای گزارش به کنگره درباره اسرائیل
  • کشف سرنخ‌های جدیدی درباره شکل‌گیری اولین سیاه‌چاله‌های جهان
  • ۶۶ حادثه درپی طوفان تندری در سبزوار
  • به پایان عمر سیاسی رژیم غاصب صهیونیستی نزدیک می‌شویم‌
  • پایان یک جادوگر؛ دیوید تیلور رسما خداحافظی کرد!
  • آغازِ پایان زلنسکی در اوکراین/ سرویس اطلاعات مسکو تاریخ تعیین کرد
  • فیلم/ ماجرای ترور محمدرضا طالقانی در سالگرد حادثه ۱۱ سپتامبر